De vijf voordelen van een hometrainer

De vijf voordelen van een hometrainer

Sporten op een hometrainer en benieuwd naar de voordelen daarvan? Wij zetten ze voor je op een rij, zodat je goed weet wat je ervan kunt verwachten. In de sportschool of thuis, omdat je de apparaten ook steeds voordeliger zelf kunt aanschaffen. Je profiteert met een hometrainer direct van deze 5 belangrijke voordelen:

Heel toegankelijk: iedereen kan het

Conditie trainen en vet verbranden

Zelf de intensiteit bepalen

Goed voor de gezondheid

Uitdagingen en motivatie door de computer

Heel toegankelijk: iedereen kan het

Er zijn weinig apparaten zo toegankelijk als de hometrainer (hier een top 10), een van de belangrijke voordelen daarvan. Het is voldoende om erop te gaan zitten en de benen rond te laten gaan, net als op een normale fiets. Heb je snel last van je gewrichten of kwam je niet eerder in de sportschool? In de beide gevallen kun je er toch mee aan de slag, zodat je optimaal aan de slag kunt met de hometrainer die je gebruikt of thuis hebt staan. 

Conditie trainen en vet verbranden

Bovendien kun je op een hometrainer zowel aan je conditie werken als vet verbranden, afhankelijk van de manier waarop je traint. Zorg voor een hoge hartslag en een intensieve training, om aan je conditie te werken. En gaat het je vooral om het verbranden van vet? Houd je hartslag dan op 60 - 70% van het maximum. Op die manier geef je jouw lichaam aan hoe je wilt trainen, iets waar je op een hometrainer zelf de controle over hebt. 

Zelf de intensiteit bepalen

Op die manier kun je zelf de intensiteit bepalen op een hometrainer. De ideale keuze en een van de belangrijke voordelen. Om het rustig aan op te bouwen als je nog weinig ervaring hebt met sporten. Of om je keer op keer uit te kunnen dagen. Gebruik de weerstand van de hometrainer om het zwaarder te maken, zodat je jezelf iedere keer uit kunt dagen om nog net een stap verder te gaan. 

Goed voor de gezondheid

Bovendien is een hometrainer goed voor de gezondheid, als een van de belangrijke voordelen (bron). Door erop te gaan sporten, maar ook door er met minder intensiteit af en toe gebruik van te maken. Het is op die manier een goed idee om er regelmatig mee aan de slag te gaan, zelfs als je niet veel tijd hebt of geen grote uitdagingen aan kunt gaan. 

Uitdagingen en motivatie door de computer

Tenslotte kan een hometrainer je goed helpen motiveren om te gaan sporten. De computer daarop kan je uitdagen om vaker te sporten of toch net een stapje verder te gaan. Die motivatie zorgt ervoor dat je het vol kunt houden en je op een effectieve manier kunt werken aan je conditie. Of dat je een doel in kunt stellen om af te vallen en strakker te worden, een doel dat je dankzij de motivatie door de hometrainer gemakkelijker bereikt.