Flexibele opslag van lang stukgoed of grote pallets met een draagarmstelling

Flexibele opslag van lang stukgoed of grote pallets met een draagarmstelling

Flexibele opslag is essentieel voor bedrijven die snel en efficiënt willen werken. Een van de meest populaire opties voor flexibele opslag is de draagarmstelling. Dit is een soort stelling die vaak wordt gebruikt voor de opslag van lange of zware goederen zoals buizen, balken en platen. In dit artikel zullen we bespreken waarom een draagarmstelling een goede optie is voor flexibele opslag.

Hoe werkt het?

Een draagarmstelling is een stelling die bestaat uit meerdere verticale kolommen die zijn verbonden door horizontale balken. Op deze balken zijn de draagarmen bevestigd, die de goederen ondersteunen. Deze draagarmen kunnen worden aangepast aan de grootte van de goederen die worden opgeslagen, waardoor de opslagruimte flexibel wordt. Dit is vooral handig voor bedrijven die werken met producten van verschillende afmetingen en gewichten.

Voordelen van een draagarmstelling

Het gebruik van een draagarmstelling biedt ook andere voordelen, zoals een betere toegankelijkheid van de goederen. De stelling maakt het gemakkelijk om de goederen te laden en te lossen, omdat er geen obstakels in de weg staan. Dit kan de efficiëntie van het magazijn verhogen en de doorvoertijd van de goederen verkorten.

Een ander voordeel van de draagarmstelling is dat het relatief eenvoudig is om te installeren en aan te passen. De stelling kan worden aangepast aan de specifieke opslagbehoeften van het bedrijf, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor verschillende soorten goederen. Bovendien kunnen extra draagarmen worden toegevoegd als de opslagbehoefte toeneemt.

Het ontwerp van de draagarmstelling maakt het ook gemakkelijk om de goederen te inspecteren en te onderhouden. De goederen zijn gemakkelijk toegankelijk en de stelling zelf is relatief eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een draagarmstelling is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de grootte van de goederen, het gewicht van de goederen en de beschikbare ruimte in het magazijn. Het is belangrijk om de stelling af te stemmen op de specifieke opslagbehoeften van het bedrijf, om ervoor te zorgen dat de stelling optimaal wordt gebruikt.

Een draagarmstelling biedt een flexibele oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een efficiënte manier om lange en zware goederen op te slaan.