Google Ads voor Groningen

Google Ads voor Groningen

Een website is een prima start om klanten online te bereiken. Een goed ogende en informatieve website trekt de aandacht, zowel van klanten als van zoekmachines. Veel goede en relevante informatie, naast andere aspecten, doet een website hoger eindigen in de zoekresultaten. Omdat Google op ruime afstand marktleider is bij de zoekmachines, is het zinvol om zich met name daarop te richten. Met de Google Ads service kunnen advertenties op allerlei plaatsen op het internet worden getoond, om meer aandacht voor de website te krijgen.

Wat is Google Ads

Google Ads is een systeem van het bedrijf Google om advertenties online geplaatst te krijgen. Google heeft daarvoor niet alleen zijn zoekmachine, maar ook onder meer Google Maps, Google Translate, Google Mail en natuurlijk YouTube. De advertentievormen zijn:

  • Zoekcampagne
  • Gekoppeld aan de zoekwoorden die een gebruiker van de zoekmachine gebruikt, worden advertenties getoond via de eigen websites van Google en die van zoekpartners
  • Campagne via het Display Netwerk
  • Dan worden advertenties geplaatst binnen het grootste advertentienetwerk ter wereld
  • Shopping-campagne
  • Shopping-advertenties zijn advertenties van winkels. Behalve tekst tonen ze ook een foto van het aangeboden product met de prijs, winkelnaam, enzovoort.
  • Videocampagne
  • Bij een Videocampagne worden videoadvertenties getoond op YouTube en binnen het Google Display Netwerk.
  • App-campagne
  • Bij een App-campagnes ontwerpt Google de advertentie met elementen uit de winkelvermelding van de app


Doelgerichtheid van advertenties

De eerste stap voor doelgericht adverteren is het opgeven van relevante zoekwoorden. De advertentie wordt alleen getoond aan mensen, die middels een zoekopdracht hebben aangegeven daarin interesse te hebben. Daarnaast kan het geografisch bereik worden beperkt. Stel men wil Google Ads Groningen. Google gebruikt dan diverse gegevens om een advertentie zo goed mogelijk tot dat gebied te beperken. Daarbij gaat het onder meer om het IP-adres van de zoeker, waarvan diens locatie wordt afgeleid, en de inhoud van de zoekopdracht. Als iemand zoekt met 'Turks restaurant in Groningen', dan kan die persoon advertenties van Google Ads voor Groningen te zien krijgen en dan met name over (Turkse) restaurants. Echter vanwege het zoekgedrag van de persoon, die bijvoorbeeld veel naar informatie over auto's zoekt, kunnen ook advertenties over autodealers in Groningen worden getoond.