Heb jij de Samaria kloof op Kreta al bezocht?

Heb jij de Samaria kloof op Kreta al bezocht?

De tocht door de Samaria kloof is een van de ervaringen die je niet wilt gaan missen op Kreta. Het is een populair uitstapje, net als Knosses. Een vakantie naar Kreta is een goed idee. Het eiland heeft voor iedereen wel iets. Ben je sportief? Elke zomer maken wel 400.000 toeristen de wandeling van 16 kilometer. Is dit ook iets voor jou? Bekijk dan zeker de onderstaande zinnen.

Wandelen en de Samaria kloof

De Samaria kloof is ontzettend populair. Het is dus niet echt mogelijk om van de prachtige natuur te genieten. Ook wanneer jij jouw loop plant, zullen er veel andere toeristen aanwezig zijn. Ze zitten je op de hielen en willen je misschien wel passeren. Of nou juist op jouw plek dezelfde foto’s gaan maken. Je leest het al, ik ben er geen fan van en zou graag in de nazomer terugkomen.

Onderschat de Samaria kloof niet

De eerste uren is het terrein vrij woest en zal jij je echt moeten inspannen. Zeker als je geen dagelijkse loper in Nederland bent. Je conditie moet dus goed zijn. Let ook op het juiste schoeisel en neem natuurlijk voldoende water mee. Niet leuk om te schrijven, maar hartaanvallen, gebroken benen en andere ongelukken zijn hier geen onbekende verschijnselen.

Wanneer plan jij jouw tocht?

De Samaria kloof tocht kan alleen tussen mei en oktober gemaakt worden. Het riviertje dat door de kloof stroomt, zal in de wintermaanden tot ware vloed aanzwellen. De meeste toeristen maken de wandeling als onderdeel van een dagexcursie. Ze nemen een toeristenbus naar het beginpunt en vertoeven een dag in de Samaria kloof. Soms met een gids, maar nog vaker zonder iemand die alles weet.

Waar bevindt zich de kloof?

De kloof begint aan de rand van het Omalos-plateau, in het hart van de Witte Bergen. Hier is een groot parkeerterrein voor auto’s en bussen. Je vindt hier ook diverse kraampjes voor toeristen en een kantoor van de opzichter. Natuurlijk is het eten en drinken hier duurder dan een lokale supermarkt. Ook al zin een vakantie naar Kreta? Kreta staat ook niet voor niets op nummer 2 van de leukste eilanden van Griekenland. Veel plezier op Kreta!