Hoe kies je de beste ergonomische bureaustoel?

Hoe kies je de beste ergonomische bureaustoel?

Veel mensen werken tegenwoordig thuis, of de hele dag op kantoor. Vaak zit je hierbij uren achter elkaar. Dit is natuurlijk erg slecht voor je nek en rug, waardoor veel mensen klachten ervaren. Toch is het goed mogelijk om de schade beperkt te houden. Hiervoor kun je gebruikmaken van speciale meubels en stoelen. Het belangrijkste aspect van je werkplek, is de bureaustoel zelf. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een ergonomische bureaustoel.

Ergonomische bureaustoelen

Wat is een ergonomische bureaustoel precies? En hoe kun je een goede variant vinden? Onder ergonomische stoelen, verstaan we stoelen die goed ontworpen zijn voor ons lichaam. Niet alleen hebben deze stoelen betere ondersteuning, is er ook meer ruimte voor beweging en variatie in houdingen. De hele dag in dezelfde houding zitten, is wat je wilt proberen te vermijden.

Een ergonomische bureaustoel, kun je op verschillende manieren verstellen. Zo kun je de stoel goed laten aansluiten op je eigen lichaam. Hiermee kun je zorgen voor een beter postuur, een actievere houding en een productievere werkdag. Wat vooral belangrijk is bij een goede houding, is dat je voeten recht op de grond staan. Probeer hierbij ook een beetje naar achter te leunen, zodat je rug recht blijft. Maak ook goed gebruik van de armsteunen en zorg dat deze op een goede hoogte staan. Als je al deze tips volgt, zul je snel een positief effect merken.

Actieve zithouding

Het hebben van een actieve zithouding, is cruciaal bij lange werkdagen. Dit is een houding waarbij de spieren in je rug wat zijn aangespannen. Hierdoor ga je recht zitten, met je wervelkom in een natuurlijke vorm. Goede bureaustoelen hebben hiervoor een inclineerbaar zitvlak, of een zitvlak dat iets naar voren gericht staat. Hierdoor heb je al snel een actievere houding tijdens het werk.

Voorkom klachten

Heb jij vaak last van de spieren in je rug en nek? Dan is dat natuurlijk erg vervelend. Als je lange dagen op kantoor werkt of achter een computer, is het lastig om genoeg beweging te krijgen. Een ergonomische bureaustoel of een zit-sta bureau kan dan een oplossing bieden. Kijk alle opties en producten even bij één van de vele leveranciers, zoals Quiesco. Zo kun je zorgen voor minder klachten en een gezonder lichaam.