Huisdieren met kwaaltjes? Wij geven je tips!

Huisdieren met kwaaltjes? Wij geven je tips!

Iedereen houdt van zijn eigen huisdieren; het liefste zouden we willen dat hun levensduur zo lang mogelijk is. Eigenlijk heb je er als baasje alles voor over om een dier zijn leven zo lang mogelijk op te rekken. Toch hebben de meeste huisdieren af en toe kwaaltjes. Dit gaat van pijn aan het oog tot en met een poot dat geamputeerd moet worden. Heb jij bijvoorbeeld een hond die last heeft van zijn oortjes? Dan heeft de dierenarts je waarschijnlijk aangeraden druppels voor de hond te kopen. Je hebt veel verschillende merken die al dan niet bij je hond passen. ‘Oordruppels hond van Traumapet’ is een voorbeeld hiervan. Waar moet je opletten als je de juiste medicijnen voor je huisdier wil kopen? In dit artikel ga je dat lezen.

Laat je huisdier grondig onderzoeken

Voordat je je huisdier medicatie gaat geven, is het belangrijk om eerst langs een dierenarts te gaan. Zij kunnen de juiste diagnose stellen voor je huisdier. Als je nog geen diagnose hebt, dan kan het voorkomen dat je verkeerde medicijnen koopt waardoor je huisdier extra ziek wordt of misschien dure medicijnen koopt voor een kwaal dat simpel opgelost kon worden. De huisarts weet als professional bijvoorbeeld niet alleen welke medicijnen je huisdier nodig heeft, maar ook de hoeveelheid medicijn die een huisdier binnen mag krijgen. Vergeet niet dat het lichaam van een huisdier veel kleiner is dan dat van een mens.

Het effect van het medicijn

Kijk of je een verandering in gedrag ziet bij je huisdier op het moment dat je hem of haar medicijnen geeft. Als je huisdier pijn of gebreken heeft, dan merk je het al gauw aan je huisdier. Meestal gaan huisdieren zich anders gedragen dan ze zich normaal gedragen. Een kat gaat zich bijvoorbeeld verstoppen op plekjes waar hij of zij alleen kan zijn, terwijl de hond vaak stil of bijterig wordt. Mocht je verandering zien in dit gedrag, dan weet je dat het medicijn zijn werking heeft. Als je ziet dat er geen vordering wordt gemaakt in de gezondheid van je huisdier neem dan weer opnieuw contact op met je dierenarts.