Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Op het moment dat je komt te overlijden, komt er veel op je nabestaanden af. Er moet onder andere een advertentie worden opgemaakt, een kist worden uitgezocht en de dienst moet worden voorbereid. Naast dat er veel geregeld moet worden, is er ook nog het financiële aspect. De kosten voor een uitvaart zijn namelijk aanzienlijk. Als hier niets voor geregeld is, zijn deze kosten voor de nabestaanden. Je kunt dit voorkomen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Dit schept rust voor jezelf, maar zeker ook voor de nabestaanden. Heb jij al een uitvaartverzekering?

Bepaal zelf de kosten voor je uitvaartverzekering

Wil je begraven worden? Of liever gecremeerd? Wil je dat er veel mensen komen bij je afscheid en hen na afloop nog een lunch aanbieden? Hou je van bepaalde bloemen die je graag terug wilt laten komen bij de afscheidsdienst? De antwoorden op dit soort vragen, bepalen uiteindelijk hoe jij jouw ideale afscheid voor ogen ziet. Door het beantwoorden van deze vragen, heb jij goed in beeld wat je wilt en welke kosten hieraan zullen hangen. Het totale kostenplaatje van je uitvaart is het vertrekpunt van jouw ideale uitvaartverzekering.

Kies de vorm die bij je past

Wil je graag een uitvaart waarbij nabestaanden zelf niets meer hoeven te doen? Waarbij nabestaanden zich helemaal kunnen richten op het verdriet en elkaar? Dan is een natura uitvaartverzekering ideaal. Hierbij kun je vooraf zelf bepalen welke diensten een verzekeraar uit moet keren als je komt te overlijden. Jij bepaalt zelf welke diensten dit zijn. Je kunt dit dienstenpakket sober houden, maar juist ook heel uitgebreid. Wil je nabestaanden juist meer vrijheid geven omtrent de invulling van je uitvaart? Dan is een kapitaal uitvaartverzekering ideaal. Hierbij wordt er een som geld uitgekeerd aan de nabestaanden en kunnen zij zelf bepalen hoe dit geld besteed wordt. Een combinatie van beide vormen is ook mogelijk.

Vergelijk en sluit af

Als je weet wat je wilt, kun je gericht jouw ideale uitvaartverzekering vergelijken. Je kunt hierbij kijken naar de prijs, maar ook naar de verzekeraars zelf. Heb je jouw ideale verzekering gevonden, dan kun je deze uitvaartverzekering afsluiten. Je zult merken dat dit je een gevoel van rust geeft, omdat je hiermee alles goed geregeld hebt voor je afscheid. Heerlijk toch?