Stap jij ook over op kunstgras?

Stap jij ook over op kunstgras?

Veel mensen ontdekken de voordelen van kunstgras. Het is natuurlijk ook ideaal; je hoeft niet meer te maaien, het is veel goedkoper als echt gras en bovendien is het niet van echt te onderscheiden. Kunstgras is ook nog eens erg duurzaam; je schaft het eenmalig aan en je hoeft nooit meer naar de winkel met de auto. Doordat je geen grasmaaier meer nodig hebt, scheelt dit ook nog eens brandstof of elektra. Is kunstgras ook iets voor jou?

Bespaar geld met kunstgras

Kunstgras heeft als voordeel dat je het eenmalig aan hoeft te schaffen. Als het eenmaal in je tuin ligt, hoef je nooit meer bang te zijn voor onverwachte kosten. Bij echt gras, loop je het risico dat je (delen) opnieuw in moet zaaien, moet je jaarlijks bemesten en om de zoveel jaar een nieuwe grasmaaier kopen. Bovendien kost het je veel tijd om je gazon netjes te houden. Tijd die je ook kunt besteden aan je gezin, je werk of je hobby’s. Bespaar geld en tijd met kunstgras!

Kunstgras is kiezen voor het klimaat

Kunstgras kopen doe je niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor het klimaat. Reken maar eens uit hoeveel ritjes je doet met de auto, om je gazon te onderhouden. Nieuw graszaad halen, een nieuwe grasmaaier kopen en ieder jaar ook nog even mest halen om het gras goed te laten groeien. Ritjes waarvoor je energie gebruikt, in de vorm van fossiele brandstof of elektra. Ook je grasmaaier zal energie verbruiken, in de vorm van bijvoorbeeld benzine of stroom. Denk ook na over het feit dat het graszaad en mest wat je jaarlijks nodig hebt, ook geproduceerd moet worden. Hier wordt ook energie voor gebruikt. Al deze energie kan bespaard worden als je kiest voor kunstgras, de aarde zal je dankbaar zijn.

Modern kunstgras

Het kunstgras wat je tegenwoordig online kunt bestellen, is van hoog niveau. Je kunt het kunstgras van vandaag niet meer van echt gras onderscheiden, bovendien is het ook nog eens geschikt voor huisdieren en kinderen. Kunstgras is ideaal om in je tuin aan te leggen, maar zeker ook als je een balkon hebt, is het de perfecte manier om een groene plek te hebben waar je heerlijk kunt ontspannen. Ook kun je er speeltoestellen op zetten en het gemakkelijk schoonmaken, als bijvoorbeeld onverhoopt je hond zijn behoefte doet op het kunstgras. Ideaal toch?