Hoe moet je een dekbed wassen? Wij leggen het je uit.

Hoe moet je een dekbed wassen? Wij leggen het je uit.

Controleer voordat u uw dekbed gaat wassen altijd het wasetiket op het product voor duidelijkheid over wastemperaturen en de geschiktheid van het gebruik van bleekmiddel, droogtrommel en stomerij. Gezien de afmetingen van sommige dekbedden, raden wij aan gebruik te maken van een professionele wasservice bij uw plaatselijke stomerij. Hun wasmachines en drogers met grote capaciteit zijn het meest geschikt voor de afmetingen van dit product. Als u er toch voor kiest uw katoenen dekbed thuis te wassen, is het essentieel dat u uw wasmachine niet overbelast. Wij raden u aan een speciaal wasmiddel voor dekbedden te gebruiken in plaats van standaard wasmiddelen, omdat deze de natuurlijke vullingen kunnen beschadigen. 

Om het dekbed te laten drogen moet u geduld hebben, zodat de vulling helemaal droog is. Zorg ervoor dat uw dekbed 100% droog is voordat u het gebruikt om te voorkomen dat de vulling gaat klonteren of kapot gaat. Een goede tip van een van onze belangrijkste partners is om uw dekbed te wegen voor het wassen en na het drogen, als het hetzelfde weegt zou het betrouwbaar droog moeten zijn. We raden ook aan om droogmolenballen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de vulling gelijkmatig en donzig blijft. Om uw dekbed in topconditie te houden, raden wij aan om het om de 6-12 maanden te wassen. Een goede gewoonte is om uw dekbed te wassen bij het wisselen voor een nieuw seizoen. Bewaar een pas gewassen dekbed altijd in een ademende opbergtas.

Kan een dekbed in de wasmachine?

We hebben hard gewerkt om je leven gemakkelijker te maken, en veel van onze dekbedden kunnen in de wasmachine worden gewassen. We raden altijd professioneel wassen aan; weinig huishoudens hebben wasmachines die groot genoeg zijn voor iets groters dan een laag tog eenpersoons dekbed van Weids Wonen & Slapen. Grotere dekbedden hebben niet genoeg ruimte om te circuleren en worden dus niet effectief gereinigd.

Als u uw dekbed thuis wilt wassen, lees dan altijd het etiket en volg de wasinstructies zorgvuldig op.

Als u ervoor kiest om uw dekbed zelf te wassen, raden wij u aan om onze speciale dekbedwas te gebruiken, die speciaal ontwikkeld is om de delicate vullingen van uw dekbed te respecteren.

Wat moet ik doen als de vulling van mijn dekbed gaat samenklonteren?

Als uw dekbed een vulling van veren en dons of een losse vulling van synthetische vezels (zoals microvezels) bevat, schud het dan goed op om samenklonteren te voorkomen. Zo krijgt de vulling de kans om zich te herverdelen in het dekbed en het te helpen herstellen. Als u in een vochtig huis woont, heeft uw dekbed meer kans om te gaan klonteren. Schud het dekbed dus zo vaak mogelijk op en houd het schoon en droog.