Uitvaartverzekering op hoge leeftijd

Uitvaartverzekering op hoge leeftijd

Ook op late leeftijd kunt u nog steeds een uitvaartverzekering afsluiten. De meeste verzekeraars geven de optie om dit te toen tot 75 jaar. De vraag is echter of het nog zinvol is op die leeftijd. Hoe ouder u wordt, hoe meer premie u gaat betalen. Dit komt omdat het risico op overlijden groter is. Het risico van de uitvaartverzekeraars in dit geval dus ook. Voor een uitvaarverzekering met een waarde van 8000 euro kan de premie oplopen tot wel 80 euro in de maand. Dit is afhankelijk van de leeftijd. Als u op jongere leeftijd een verzekering afsluit, wordt de premie over een veel langere periode berekend en verdeeld.

Waar moet u opletten?

Als u kiest voor een uitvaartverzekering op hoge leeftijd, is het handig om gebruik te maken van een vergelijker. Zo betaalt u alsnog zo min mogelijk premie per maand. Ook kunt u zo de voor- en nadelen van alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kiest u de verzekering die het beste bij u past. U moet onder andere de keuze maken tussen een natura of kapitaal uitvaartverzekering.

Wat ook een rol speelt bij de hoogte van de premie, is een gezondheidsverklaring. U moet er rekening mee houden dat de verzekeraars u bepaalde vragen zullen stellen, om zo het gevraagde bedrag te bepalen. Zo bepalen de verzekeraars het risico op overlijden. Bij chronische ziektes zal de premie bijvoorbeeld hoger komen te liggen.

Carenzjaren

Ook moet u in bepaalde gevallen rekening houden met twee carenzjaren. Dit betekent dat binnen deze periode de verzekerde persoon nog geen recht heeft op de volledige uitkering. Carenzjaren beperken het risico dat de uitvaartverzekeraars lopen bij het afsluiten van deze verzekeringen. Ook kunnen carenzjaren worden toegepast bij uitvaartverzekeringen zonder geleverde gezondheidsverklaring.

Koopsom

Tenslotte is het soms mogelijk om een koopsom te gebruiken op late leeftijd. Dit is meestal vanaf 74 jaar. U lost dan in één keer een verzekering af die dekking biedt mocht u komen te overlijden. Als u hiervoor kiest, betaalt u geen verdere premie iedere maand.

Welke keuze het beste is, ligt volledig aan u en uw situatie. Ook uw wensen voor de uitvaart spelen een grote rol. Wees dus eerst goed geïnformeerd, zodat u de juiste keuze kunt maken.