Deurmatten: ook een geschikte deurmat voor uw huis

Deurmatten: ook een geschikte deurmat voor uw huis

Als je in een Zuid-Europees land woont, waar het vooral prachtig weer is, heb je ze nauwelijks nodig. Maar in ons kikkerland, met zeer uiteenlopende weertypes kan je eigenlijk niet zonder, tenzij je elke dag wil stofzuigen en dweilen. Uiteraard hebben we het nu over deurmatten. Als je nog steeds denkt dat er alleen van die borstelige deurmatten bestaan, of alleen van die matten zoals je ze ook ziet liggen in de hal van grote bedrijven, dan heb je toch iets gemist. De variatie in deurmatten is namelijk enorm. Dat biedt jou namelijk de mogelijkheid om precies die deurmat te kopen die helemaal past bij jouw huis, woonomgeving en uiteraard smaak.

Schoonloopmatten en droogloopmatten

Zo kennen we schoonloopmatten en droogloopmatten. Een schoonloopmat is een type deurmat dat als taak heeft het vuil onder jouw schoenen vast te houden. Je loopt het dus niet de hal en woonkamer in. Een droogloopmat heeft een extra functie, namelijk behalve vuil ook vocht en nattigheid overnemen van jouw schoenen. Dat je met minder natte of zelfs droge schoenen verder loopt, voorkomt niet alleen natte plekken (en dus slipgevaar) maar beschermt ook jouw vloer nog meer dan een droogloopmat. Het fijne is dat je in veel gevallen kunt kiezen uit diverse maten of zelfs een deurmat op maat kunt laten maken.

Wasbare matten

Maar wellicht heb je liever een deurmat die je kan uitwassen. Vocht doet niet zoveel met een mat, vuil des te meer. Na verloop van tijd wordt jouw mooie deurmat zo vies dat hij niet bepaald een aantrekkelijk welkom is voor mensen die aan de deur komen. Een wasbare mat kan in de wasmachine en komt er fris en schoon uit. Extra goed nieuws is dat niet elke wasbare deurmat in de duurdere prijsklasse valt. Er zijn wasbare matten te koop voor elk budget.

Borstelmatten en buitenmatten

Je kent ze wel, die stoere, hele borstelige matten waar je ook het grovere vuil met gemak mee van je schoenen schuurt, of schraapt eigenlijk. Handig als je in een gebied woont waar nog volop gebouwd wordt, je regelmatig modder op je pad tegenkomt of wanneer je bijvoorbeeld buitenaf woont. In sommige gevallen geeft een buitenmat nog meer garantie dat er minder vuil mee naar binnen komt. Wat je niet mee naar binnen draagt, hoef je immers ook niet meer binnen af te vegen. Ook handig voor diegene die dat wel eens vergeet, kinderen bijvoorbeeld. Een deurmat bij de achterdeur zien ze liggen, ze kunnen er als het ware niet omheen, de binnenmat zien ze wellicht nog wel eens over het hoofd. Zo zie je maar: je kan je vloer op allerlei manieren preventief beschermen, zekerheid voor alles

Logomatten

Wil je echt iets speciaals, voor op kantoor of voor thuis? Kies dan voor een deurmat met een logo, jullie familienaam, familiewapen of iets dergelijks. Dan is er altijd een onderwerp van gesprek, als er iemand via jullie deurmat jullie hal en woonkamer binnen stapt. Met de juiste deurmat is het goed en schoon binnen komen.