Drie tips voor de beste crosstrainer

Drie tips voor de beste crosstrainer

Wil je een crosstrainer kopen of ben je op zoek naar het beste crosstrainer model in de sportschool waarop je goed kunt trainen? We zetten drie tips voor de beste crosstrainer voor je op een rij. Aan de hand van die tips kun je zo effectief mogelijk trainen, zodat je zo snel mogelijk resultaat ziet.

Hartslagmeter op de crosstrainer

Het is bij de keuze voor een crosstrainer allereerst interessant om goed te kijken naar een eventuele aanwezige hartslagmeter. Het is van grote toegevoegde waarde om tijdens het sporten de hartslag in de gaten te kunnen houden. Je hebt op die manier de mogelijkheid om te variëren tussen cardio-training en training om meer vet te verbranden. (bron)

Het lichaam houdt de hartslag in de gaten en bepaalt aan de hand daarvan welk type energie het gebruikt om de prestaties te kunnen leveren. Zodra je een relatief lage hartslag hebt maakt het lichaam gebruik van energie uit vet, waardoor je gewicht kunt verliezen. Zodra je de intensiteit opschroeft en je hartslag toeneemt zal je lichaam gebruik gaan maken van de snelle calorieën uit koolhydraten. Door je hartslag in de gaten te houden op de crosstrainer kun je dus sporten op de manier die jij wilt.

Tip: wanneer je niet veel tijd hebt kun je ook kijken naar een training op een airbike. Hiermee kun je in korte tijd een intensieve workout doen!

Intensiteit opbouwen

Het is daarnaast de moeite waard om uit te kijken naar een crosstrainer waarmee je de mogelijkheid hebt om de intensiteit op te bouwen. Zorg ervoor dat je rustig aan kunt beginnen en dat je vervolgens de kans hebt om dit op te gaan bouwen. Je voorkomt daarmee dat je in het begin nauwelijks met de crosstrainer uit de voeten kunt, terwijl je na een tijdje onvoldoende uitdaging ervaart. Des te meer standen en mogelijkheden de crosstrainer heeft, des te beter je erin slaagt om de intensiteit en kracht af te stemmen op dat wat je op dat moment kunt bieden. Je kunt de crosstrainer als het ware met je mee laten groeien, zodat je daar zowel als beginner als in latere stadia goed gebruik van kunt maken en je effectief kunt trainen. 

Belasting van de armen en benen

Een crosstrainer is bedoeld om je hele lichaam te trainen, vandaar dat het een effectief apparaat is om gewicht te verliezen of aan je conditie te werken. Dat betekent in de praktijk dat je belasting moet voelen van zowel de benen als de armen. Sterker nog, het is op een crosstrainer van belang dat de belasting tussen de armen en de benen goed in balans is. Iedere instructeur kan je vertellen dat het van belang is om alle spieren in je lichaam op min of meer dezelfde wijze te trainen, zodat je als geheel kunt groeien of aan je conditie kunt werken.

Deze drie tips helpen je de beste crosstrainer te kiezen en daar vervolgens op te gaan sporten. Uiteraard is het daarnaast de moeite waard om goed te kijken naar de overige verschillen tussen de crosstrainers, zodat je jouw persoonlijke voorkeur kunt uitspreken en je aan de hand daarvan een keuze kunt maken.