Duiken op Kos? Dit zijn de 3 mooiste plekken

Duiken op Kos? Dit zijn de 3 mooiste plekken

Ben je een fanatieke duiker en plan je een vakantie naar Kos? Dan heb je geluk! Het eiland Kos, gelegen in de Egeïsche Zee, biedt prachtige duiklocaties met een overvloed aan onderwaterleven en interessante wrakken. In dit artikel zullen we de top 3 duikplekken op Kos bespreken die je zeker niet mag missen tijdens je duikavontuur.

Duiken bij het wrak van Pserimos

Een van de populairste duikplekken op Kos is het wrak van Pserimos. Dit wrak ligt op een diepte van ongeveer 25 meter en is een paradijs voor duikers. Het wrak is bedekt met koralen, sponzen en zeepaardjes, waardoor het een kleurrijk spektakel is om te verkennen. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan vissen die in en rond het wrak leven. Het is ook mogelijk om het wrak van binnen te verkennen, maar dit is alleen geschikt voor ervaren duikers vanwege de nauwe doorgangen en de sterke stroming.

Duiken bij het eiland Plati

Een andere geweldige duikplek op Kos is het eiland Plati. Dit kleine eiland is niet zo bekend bij toeristen, maar trekt duikers van over de hele wereld aan vanwege de prachtige onderwaterlandschappen. De duiklocatie bij Plati bestaat uit gevarieerde duikstekken met steile wanden, grotten en overhangen. Je zult versteld staan van de grote scholen vissen die hier rondzwemmen, waaronder barracuda's, octopussen en snappers. Het heldere water zorgt voor een uitstekend zicht, waardoor je de prachtige onderwaterwereld goed kunt verkennen.

Duiken bij het eiland Nisyros

Last but not least, breng een bezoek aan het eiland Nisyros voor een adembenemende duikervaring. Nisyros is een vulkanisch eiland dat bekend staat om zijn unieke landschap en thermale activiteit. Onderwater zul je versteld staan van de warme waterbronnen en het vulkanische gesteente. Duiken rondom het eiland biedt de mogelijkheid om prachtige koraalriffen en steile wanden te verkennen, waar je een grote verscheidenheid aan zeedieren kunt tegenkomen, waaronder murenen, inktvissen en zeebrasems. Het duiken bij Nisyros is geschikt voor duikers van alle niveaus, dus ook beginners kunnen hier genieten van een mooie duikervaring.

Conclusie

Als duiker is Kos een fantastische bestemming om te verkennen. Met zijn prachtige duiklocaties, rijk onderwaterleven en interessante wrakken, zul je zeker een geweldige duikervaring hebben. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, de top 3 duikplekken op Kos - het wrak van Pserimos, het eiland Plati en het eiland Nisyros - bieden iets voor iedereen. Zorg ervoor dat je je duikuitrusting meeneemt en geniet van al het moois dat Kos te bieden heeft onder het wateroppervlak. Duiken Kos? Dat is een levenservaring, zeker doen!