Waarom de rol van Business Consultant de ideale startersfunctie in sales is!

Waarom de rol van Business Consultant de ideale startersfunctie in sales is!

Ben je een recent afgestudeerde student die op zoek is naar een allereerste baan in de sales? Of ben je bijna afgestudeerd en zit je alvast te oriënteren voor een nieuwe baan? Dan zul je de rol als business consultant echt moeten overwegen. Deze functie biedt namelijk niet alleen een uitstekend instappunt in de wereld van sales, maar het stelt je ook in staat om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen en bedrijven te helpen groeien. Wil je meer weten over de rol als business consultant? in deze blog bespreken wat een business consultant is, welke werkzaamheden erbij komen kijken en waarom dit de ideale startersfunctie in sales is. Lees snel meer!

Wat is een Business Consultant?

Een business consultant is een professional die organisaties helpt om hun zakelijke doelstellingen te bereiken door strategische en operationele verbeteringen aan te bevelen en te implementeren. In het rekruteringsveld houdt een business consultant zich specifiek bezig met het identificeren, aantrekken en selecteren van getalenteerde kandidaten voor vacante functies in organisaties.

Wat doet een Business Consultant?

Als Business Consultant zul je verschillende werkzaamheden moeten verrichten. Deze taken kunnen zeer uiteenlopen en zijn sterk afhankelijk van de branche waarin je werkt, maar over het algemeen kun je hier van uitgaan. Het doel van een Business Consultant is om samenwerking aan te gaan met verschillende organisaties. Wanneer je werkt als consultant in de recruitment dan willen deze bedrijven stappen maken door de juiste mensen aan te nemen. Het onderhouden en opbouwen van je eigen klantportfolio en kandidatenpool spelen hierbij een belangrijke rol, omdat je zelf prospects in kaart brengt, benaderd en ze binnen probeert te halen als klant. Ook zul je geschikte kandidaten moeten signaleren door middel van verschillende wervingsmethoden. Uiteindelijk wordt jouw netwerk steeds groter en relevanter. Als je eenmaal een klant of kandidaat binnen hebt gehaald, is het enorm belangrijk om te werken aan een hoge klanttevredenheid. Dit kun je doen door heldere afspraken te maken, zorgt voor veel betrouwbaarheid en goed verwachtingen weet te managen. Dit is belangrijk met het oog op langetermijnrelaties. Door een persoonlijke band met je klanten te creëren, is de kans groot dat klanten weer bij je terugkomen. Tijdens deze baan leer je commercieel te denken en kansen te herkennen, die je vervolgens kan cross- en upsellen. Tot slot ben je verantwoordelijk voor je eigen klanten. Je kent je klanten door en hierdoor kun jij de beste adviezen geven en behoeften achterhalen waarvan de klant ze misschien zelf nog niet kent.

Wat verdient een Business Consultant?

Het salaris van een Business Consultant is afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen de locatie waar je werkt, jouw kennis en ervaring en de specifieke branche waarin je werkt een essentiële rol voor de hoogte van je salaris. Over het algemeen kan een beginnende Business Consultant een salaris van minimaal € 2.600,- bruto per maand verwachten. Naarmate je meer ervaring opdoet en een bewezen staat van dienst opbouwt, kan je inkomen aanzienlijk stijgen. Daarnaast kun je ook meer verdienen door middel van commissies. Als Business Consultant bij The Next Label kun je zelfs een startsalaris verwachten van maar liefst € 2.800,- bruto per maand. En dat is nog niet alles: je kunt je salaris elke maand verhogen door middel van een uncapped bonussysteem.

Waarom een baan als Business Consultant de ideale startersfunctie in sales is

Als je recent bent afgestudeerd is het selecteren van een goede startersfunctie essentieel. Tijdens deze ervaring zul je namelijk werken aan het ontwikkelen van essentiële vaardigheden in sales. Je werkt actief aan je communicatie, onderhandeling, probleemoplossing en projectmanagement. Deze vaardigheden zijn enorm belangrijk en zul je altijd meenemen naar een eventuele vervolgstap. Je leert te netwerken en relaties op te bouwen. Sterke relaties zijn belangrijk voor zowel klanten als kandidaten en is onmisbaar in de sales. Je werkzaamheden als Business Consultants zijn daarentegen zelden saai. Elke dag is anders en brengt nieuwe kansen en uitdagingen. Je kunt je kennis en ervaring snel uitbreiden. Tot slot, het startsalaris van een Business Consultant is niet slecht en dan hebben we nog niet eens gehad over de commissies die je maandelijks kunt verdienen.

Conclusie

In conclusie, als je op zoek bent naar een startersfunctie in sales die je de kans geeft om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, te netwerken en financieel beloond te worden, overweeg dan een carrière als business consultant. Deze rol in recruitment biedt afgestudeerden een uitstekend startpunt om een succesvolle carrière in sales op te bouwen. Het is een boeiende en dynamische functie die je de mogelijkheid biedt om organisaties te helpen groeien terwijl je zelf groeit als professional.