Zorgt een professioneel kantoor voor meer productiviteit?

Zorgt een professioneel kantoor voor meer productiviteit?

Als je als bedrijf kiest voor professionele kantoorinrichting, leidt dit gegarandeerd tot meer productiviteit. De reden hiervoor is dat professionele kantoorinrichting namelijk gericht is om de medewerkers beter te faciliteren, wat leidt tot een hogere productie. Welke onderdelen er cruciaal zijn bij een professionele kantoorinrichting? Dat kun je hieronder lezen!

Licht

Licht wordt vaak onderschat als het gaat om kantoorinrichting. Voldoende daglicht zorgt namelijk voor extra energie, mensen worden hier energieker en vrolijker van. Het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat we onszelf beter kunnen focussen, dat is natuurlijk erg belangrijk voor medewerkers die serieus met hun werk bezig willen zijn. Het is ook zo dat mensen creatiever worden, als er voldoende zonlicht binnenkomt. Ideaal als je bijvoorbeeld een marketingbureau hebt, waarbij creativiteit cruciaal is. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van kunstmatig licht, bijvoorbeeld als de zon niet schijnt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor licht dat je kunt dimmen, hiermee kun je voor praktisch licht zorgen als dit nodig is, maar ook voor sfeervol licht tijdens een receptie op kantoor. Voor iedere gelegenheid het juiste licht, ideaal toch?

Ruimte

Het lijkt verleidelijk om een kantoor vol te zetten met meubels en planten. Dit zorgt er echter voor dat je hiermee de ruimte wel heel klein maakt, wat ook zo ervaren zal worden door de medewerkers. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich opgesloten voelen, ook komt dit de creativiteit niet ten goede. Zorg er juist voor dat de ruimte die je hebt, zo open mogelijk wordt gelaten. Kies ook voor een ‘clean desk policy’, waarbij er ’s avonds niets meer op de bureaus mag liggen. Als medewerkers ’s ochtends in een ruim, opgeruimd kantoor stappen, zorgt dit ook voor ruimte in de hoofden. Hierdoor zullen medewerkers beter presteren en komt dit ook de werksfeer ten goede. Je hebt immers geen discussies meer over rondslingerend ordners en mappen. Interieurarchitect kantoor inschakelen? Dat is een verstandige keuze als je wilt kiezen voor zekerheid. Een professionele interieurarchitect weet wat er bij een professioneel kantoorinterieur komt kijken en zal ervoor zorgen dat jouw medewerkers straks optimaal gaan presteren op kantoor. Kies jij ook voor zekerheid?