5 redenen waarom een website belangrijk is voor je bedrijf

5 redenen waarom een website belangrijk is voor je bedrijf

Een website voor je bedrijf, is dat echt nodig? Bijna elk modern bedrijf in de wereld heeft een website en dat is met een reden. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van een website en waarom jij hier als ondernemer gebruik van kan maken.

Een persoonlijk visitekaartje

Een website is het persoonlijke visitekaartje van elk modern bedrijf. Wanneer iemand over jouw bedrijf heeft gehoord zal deze persoon direct je website opzoeken om te kijken welke diensten of producten je allemaal aanbied. Hierdoor weet een potentiële klant gelijk voor bedrijf je bent, wat je te bieden hebt en soms ook al gelijk voor welke prijs. Dit maakt het voor potentiële klanten erg makkelijk om een beslissing te maken of ze wel of geen gebruiken willen maken van je product of dienst.

Verzamelen van data

Wanneer je een eigen website hebt en deze honderden bezoekers per maand ontvangt, kan je hier redelijk veel data uithalen over je doelgroep. Wanneer je tools zoals Google Analytics met je website verbind krijg je veel data te zien over jouw websitebezoekers. Je krijgt onder andere informatie over geslacht, leeftijd en plaats. Deze handige gegevens over je doelgroep kun je vervolgens weer gebruiken voor je social media en Google advertenties.

Ook kan je informatie inzien over het zoekgedrag van je bezoekers op je website. Waar komen ze binnen en hoe surfen ze vervolgens over je website. Bezoeken ze de pagina waarvan jij wilt dat ze deze bezoeken?

Geen effectieve social media advertenties

Social media advertentie zijn data gedreven advertenties die beter werken als er meer data beschikbaar is over je bedrijf en doelgroep. Wanneer je een website hebt en gebruik maakt van de Facebook Pixel kan je erg veel data ophalen over je website bezoekers en deze data gebruiken om betere resultaten te behalen met je social media advertenties.

Ook wil je vaak dat personen vanuit een Facebook advertentie naar je website gaan zodat ze gemakkelijk op je website kunnen zien welke producten of diensten je aanbied.

Geen plek in Google

Google is een van de meeste gebruikte zoekmachines op de hele wereld. Wanneer mensen je bedrijf opzoeken in Google en je hier niet in naar boven komt zul je heel erg veel klanten mislopen. Ook kun je met een website gebruiken maken van SEO technieken om een hogere plek in Google te krijgen. Met een hogere plek in Google zal je meer website verkeer krijgen en op die manier ook meer klanten.

Je loopt klanten mis

Een andere reden waarom een website belangrijk is voor je bedrijf is dat een groot deel van de markt je niet als een optie zal beschouwen wanneer je er geen hebt. Je zult niet erg serieus genomen worden door potentiële klanten wanneer je geen website hebt, waardoor je helaas veel klanten zult mislopen.

Een website laten maken

Is jouw bedrijf werkzaam in de regio Leiden en wil je een website laten maken in Leiden? Neem dan contact op met Ferbis Online Marketing. Dit online marketing bureau helpt je verder met het maken van een prachtige website die gemaakt is voor het binnen halen van klanten via verschillende online kanalen.