Drie tips waarmee je kantoorinrichting geld oplevert

Drie tips waarmee je kantoorinrichting geld oplevert

Als je net een nieuw bedrijfspand hebt gehuurd of gekocht, is de kantoorinrichting vaak het laatste wat aangeschaft moet worden. De verleiding is dan groot om hier niet al te veel geld aan uit te geven. Het totale budget is vaak al op en de kantoorinrichting lijkt niet zo belangrijk. Maar niets is minder waar. Kantoorinrichting kan namelijk bepalend zijn voor gemotiveerd personeel, weinig ziekteverzuim en een goede uitstraling naar je klanten toe. Hieronder vind je drie tips waarmee een juiste kantoorinrichting een uitstekende investering kan zijn.

Zorg voor koffiecorners en rustruimtes

Medewerkers vinden het fijn om af en toe even van hun plek af te kunnen. Even een momentje de benen strekken en praten over iets anders dan werk. Door het aanbrengen van koffiecorners kun je plekken creëren waar collega’s koffie kunnen halen, maar ook even bij kunnen kletsen. Collega’s van verschillende afdelingen zullen elkaar hier ontmoeten. Door de gesprekken die ze hier zullen voeren, krijgen collega’s meer respect voor elkaar en beter inzicht in elkaars werkzaamheden. Rustruimtes zijn handig om medewerkers even tot rust te laten komen. Kunnen ze er daarna weer lekker tegenaan.

Zorg voor je medewerkers met goede kantoorinrichting

Kantoorinrichtingen.nl heeft veel te bieden op het gebied van kantoorinrichting. En of je nu een klein bedrijf bent of een groot bedrijf, je zult hier jouw ideale kantoorinrichting vinden, waarmee jij goed kunt zorgen voor je medewerkers. Want je mensen zijn natuurlijk het allerbelangrijkste in je bedrijf. Als zij er niet zijn, wordt er geen omzet gedraaid. Goede stoelen en goede bureaus zorgen ervoor dat mensen fijn kunnen werken en ze geen fysieke klachten krijgen. Hierdoor zijn ze gemotiveerd en zal het ziekteverzuim laag zijn.

Maak het gezellig op kantoor

Naast de kantoorinrichting doe je er goed aan om het gezellig te maken op kantoor. Een steriel, saai kantoor is niet inspirerend. Zie het als een huiskamer. Zet hier en daar een leuke plant neer, zorg voor sfeer verhogende verlichting en durf eens een schilderij op te hangen. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich thuis voelen in deze omgeving, ze melden zich minder vaak ziek en worden hierdoor productiever. Denk daarom goed na over de inrichting van je kantoor.