Een leuk alternatief voor je kerstdiner: een teppanyaki plaat etentje!

Een leuk alternatief voor je kerstdiner: een teppanyaki plaat etentje!

Dus je denkt eraan een teppanyaki diner voor je vrienden en familie deze kerst te organiseren? Dat is nog eens origineel! Het is misschien niet het populairste idee, maar er zijn heel wat voordelen aan het organiseren een teppanyaki-diner. Ten eerste hoeft u achteraf niet af te wassen. En ten tweede is het eten altijd vers van de grill. Plus het kan een goedkope manier zijn om veel mensen tegelijk te bedienen. Als je op zoek bent naar iets nieuws en een ander kerstdiner dit jaar, is een diner met een teppanyaki plaat een zeer leuk alternatief!

Wat is een teppanyaki plaat?

Teppanyaki koken komt oorspronkelijk uit Japan. Er wordt gebruik gemaakt van een groot plat stalen oppervlak om vlees en groenten te bakken en in stukken te snijden. De maaltijd wordt voor uw neus op een teppanyaki-grill bereid door een teppanyaki chef!

Een teppanyaki-plaat is niet alleen leuk, maar ook lekker! Teppanyaki koken voegt een beetje theater toe aan uw diner. Het vlees en de groenten worden vlak voor uw neus door de chef met zijn 'teppan' (stalen plaat) fijngehakt! Teppanyaki platen zijn een nieuwe draai aan kerstdiners. Waarom een gewoon kerstdiner als je het kan opleuken met wat teppanyaki actie?!

Hoe gebruik je thuis een teppanyaki plaat?

Een teppanyaki-plaat is een metalen oppervlak dat wordt opgewarmd door elektriciteit. In het midden van het plateau bevinden zich gasbranders die worden gebruikt om er voedsel op te koken. Het is geweldig voor feestelijke diners omdat vrienden rond de grill kunnen eten en met elkaar in gesprek kunnen gaan, wat gesprekken vergemakkelijkt!

Een teppanyaki-diner is geweldig omdat het een interactief diner is, wat het leuk maakt voor zowel jonge als oude gasten! Kinderen vinden het vooral leuk om de culinaire vaardigheden van de chef in actie te zien. Een andere reden waarom dit het diner is geweldig omdat het gemakkelijk is om voor een gelijk aantal mensen te koken met een teppanyaki plaat. Omdat iedereen in één keer van de grill eet, hoef je je geen zorgen te maken over te veel of te weinig porties!

Hoe organiseer je een teppanyaki diner?

Het eerste waar je aan moet denken is waar je al die ruimteverslindende apparatuur neer gaat zetten. Als uw tafel klein is, zullen de teppanyaki-platen er veel plaats aan innemen! Het is ook noodzakelijk om één fornuis per zes personen te hebben.

Een teppanyaki-plaat is ongeveer twee meter in diameter, dus zorg dat je een tafel hebt die groot genoeg is voor iedereen! Je hebt ook minstens twee branders per teppanyakiplaat nodig. Als je zeevruchten op je platen wilt serveren, zorg er dan voor dat je één brander meer hebt dan het aantal gasten!

Het volgende waar je over na moet denken is hoe je erop gaat koken. Vloeibare olie is het makkelijkst te gebruiken omdat je het niet zelf hoeft te gieten. Zorg er gewoon voor dat de kachel eerst aanstaat en wacht dan tot hij warm wordt. Om te testen of het fornuis een voldoende hoge temperatuur heeft bereikt, sprenkel je wat waterdruppels op de stalen plaat; ze moeten knetteren en verdwijnen!

Het geheim van teppanyaki-gerechten is dat je de ingrediënten in gelijke stukken snijdt, zodat ze onder hoge hitte gelijkmatig gaar worden. Je kunt de ingrediënten ook van tevoren voorbereiden en ze in aparte schalen leggen, klaar voor de chefs om te grillen!

Nu ben je bijna klaar: het enige wat je nog moet doen is mensen uitnodigen en genieten van een heerlijk diner!