Toffe ideeën voor een professioneel bedrijfslogo & huisstijl

Toffe ideeën voor een professioneel bedrijfslogo & huisstijl

Toe aan een nieuw bedrijfslogo en een nieuwe huisstijl? Voldoet je huidige logo en huisstijl niet meer aan de eisen van deze tijd? Is je bedrijf de laatste jaren sterk veranderd en sluiten je logo en huisstijl hier niet meer op aan? Dan doe je er goed aan om te veranderen! Een goed bedrijfslogo en een herkenbare huisstijl zorgen namelijk voor herkenning voor je doelgroep en dus ook voor meer omzet! Wij hebben een aantal toffe ideeën voor je, waarmee jij een logo en huisstijl kunt laten maken, die gegarandeerd voor meer omzet gaat zorgen!

Stripfiguur

Is het je weleens opgevallen dat logo’s en huisstijlen met een stripfiguur of gek karakter lang in je hoofd blijven hangen? Dit kan bijvoorbeeld een gekke aap zijn, een vrolijk nijlpaard of misschien wel een bijzonder stripfiguur. Het gebruik van een karakter of stripfiguur zorgen ervoor dat je logo en huisstijl vrolijk en ontspannen overkomen, iets wat mensen op prijs stellen. Door dit karakter of stripfiguur in al je promotievormen door te voeren, zorg je voor herkenbaarheid bij je doelgroep.

Neonkleuren

Het gebruik van neonkleuren komt helemaal terug! Neonkleuren zijn natuurlijk ook ideaal voor logo’s en huisstijlen; ze vallen namelijk meteen op. Ga je voor een felle kleur roze of een opvallende kleur geel? Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen binnen deze stijl voor flitsende kleurovergangen en strakke lijnen om jouw boodschap nog krachtiger over te laten komen. Door tevens elementen uit de jaren tachtig te gebruiken in je logo en huisstijl, komen de neonkleuren nog beter tot zijn recht.

Kleine letters

Je ziet het steeds meer; het gebruik van kleine letters bij logo’s en huisstijlen. Het zorgt voor een bepaalde rust in het logo. Handig als je bijvoorbeeld vertrouwen en kalmte uit wilt stralen. Zeker in combinatie met de kleur blauw (dat staat voor rust en vertrouwen), zou dit een ideale combinatie kunnen zijn. Het ontwerpen van een logo en huisstijl voor je bedrijf is iets waarbij je over heel veel aspecten na moet denken om echt het goed aan te pakken. Een logo laten ontwerpen is dan ook een verstandig besluit, waar je als bedrijf straks heel veel plezier aan zult beleven. Een goed logo en herkenbare huisstijl, verdienen zichzelf namelijk razendsnel terug. Kies jij ook een professionele aanpak?