Wat kost een rouwauto huren?

Wat kost een rouwauto huren?

Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen wanneer ze in de rouw zijn. Er bestaan verschillende soorten rouwauto's, en elke soort heeft zijn eigen prijs. In dit blogartikel lees je alles over de kosten van rouwauto's en welke factoren daarbij meespelen.

Wat is een rouwauto?

Een rouwauto is een auto die gebruikt wordt om het lichaam van een overledene te vervoeren. Er zijn verschillende soorten rouwauto's, elk met hun eigen kostprijs. Sommige rouwauto's zijn eenvoudig, terwijl andere rouwauto's luxueus zijn. Er kan worden gekozen voor verschillende automerken , kleuren en modellen. Denk hierbij aan het huren van een Mercedes of BMW. De prijs van een rouwauto is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type rouwauto, de aanbieder en de extra's die je erbij wilt huren. Een eenvoudige rouwauto, zoals een Volkswagen of Audi, kost ongeveer € 350,-. Dit is exclusief de eventuele extra's die je erbij wilt huren, zoals bloemen of rouwbanden. Een luxe rouwauto, zoals een Mercedes S-klasse, kost ongeveer € 700,-.

Verzekeren uitvaart

Wanneer je nu al weet dat je voor je eigen uitvaart een rouwauto wilt laten rijden, is het verstandig om deze mee te verzekeren via je uitvaartverzekering. Dit voorkomt dat je nabestaanden voor onvoorziene kosten komen te staan. Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten van een rouwauto tot een bepaald bedrag. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van je uitvaartverzekering. Wil je een luxe auto, dan is het belangrijk om dit duidelijk aan te geven voordat je een verzekering afsluit, dan kan dit mee worden genomen in je polis. Het is ook verstandig om dit bij je nabestaanden aan te geven, dan weten zij precies wat jij wilt. Afsluiten van een uitvaartzekering doe je snel en gemakkelijk online. Dit is zo geregeld!

Route rouwauto

Als je een rouwauto wilt huren, omdat je de uitvaart voor iemand anders regelt, moet je ook rekening houden met de route die je wilt gaan rijden. Je wilt natuurlijk dat alles soepel verloopt en dat er geen onvoorziene kosten zijn. Daarom is het verstandig om de route van tevoren uit te stippelen en de kosten hiervan mee te nemen in je budget. Het is ook verstandig om een rouwauto te huren die geschikt is voor de rouwroute die je gaat rijden.